De Madsters, de Speed Service 964 backdates


Allereerst, wat is een 964 Backdate?

Je zou kunnen denken dat de trend naar zogenaamde retro-modernen iets nieuws is, een recent fenomeen veroorzaakt door een vloedgolf van enthousiasme voor klassieke auto's in combinatie met de wens om ze te gebruiken als een moderne auto. Het is een trend die gemakkelijk te begrijpen is, met de voordelen duidelijk: enkele van de meest iconische klassiekers van weleer zijn opnieuw gemixt met moderne mechanica om een ​​verbluffende en unieke rijervaring te bieden, met die heerlijke stijl waar we zo dol op zijn bij klassiekers.

Maar zeker de grootste exponent van de retro-moderne filosofie en de meest geschikte is de Porsche 911. Ze maken onmiskenbaar verbluffende objecten. Door zijn mooie klassieke uitstraling te behouden, maar relatief modern te zijn, is hij een lust voor het oog en het hart van de bestuurder.

 

Speed ​​Service begon in 2015 met het bouwen van haar eigen 964 backdates. De eerste Madster werd gelanceerd op de InterClassics en TopMobiel beurs in het MECC in Maastricht 2016.

Vier jaar later hebben we een nieuwe en verbeterde 964 Backdate ontwikkeld, de MADSTER RT 2020.

Deze Porsche 964 backdates zijn geheel in eigen beheer gebouwd op onze locatie in Sittard, Nederland. Alle carrosserieaanpassingen zijn gemaakt van staal en worden met de hand gemaakt. Een groot aantal onderdelen is door ons ontworpen en in eigen huis vervaardigd.

 

Madster RT

Deze Porsche 964 backdate is geheel in eigen beheer gebouwd op ons hoofdkantoor in Sittard, Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in een volledig gerenoveerde boerderij gebouwd in 1726. Van waaruit we metaalwerk, hoogwaardige verf, motor- en versnellingsbakrevisie, motorsuperflow-testbank enz. Kunnen doen, allemaal onder één dak.

Wij zijn een van de weinige bedrijven die carrosserietransformaties uit staal uitvoeren. Alles wordt met de hand gemaakt door ons zeer bekwame personeel. Elke auto is dus uniek, als een kunstwerk.

 

Tegen de tijd dat Singer hun eerste auto introduceerde, de oranje G-model backdate, maakten ze op een geweldige manier gebruik van de sociale media! De foto's van deze auto gingen viraal en later raakten de mensen gewend aan hun geweldige auto's en de prijs voor zo'n bijzondere en persoonlijke Porsche met terugwerkende kracht. Zoals je kunt zien zijn er wereldwijd veel bedrijven die hetzelfde willen doen.

Maar er zijn veel bedrijven die Singer proberen te kopiëren, en dat willen wij bij Speed ​​Service zeker niet doen. Het duurt duizenden uren om een Backdate van een 964 te maken, dus maak er je eigen creatie van! Dat is onze filosofie.

Elke gebouwde Madster en elke klant wordt met passie en persoonlijke aandacht voor detail behandeld. Om dit te verbeteren hebben we ook ons ​​eigen renderingsprogramma voor de Madster. Zodat we samen met de klant een virtuele Madster kunnen maken. Veel details zijn direct te bespreken en aan te passen aan de wensen van de opdrachtgever. Zo krijgen ze een goed beeld hoe hun droom-Porsche eruit komt te zien.

 

Deze Madster RT was bijna 2 jaar geleden ongeveer klaar, maar de afgelopen 2 jaar hebben we veel details veranderd om hem perfect te maken.

Zoals het in huis ontwerpen en creëren van: koplampen, achterlichten, aluminium elektrisch verstelbare spiegels, aangepaste uitlaat en de lijst gaat maar door.

 

Ondanks de stalen carrosseriedelen is het gewicht van de auto gelijk aan de iconische 964 RS, 1220 KG! Aangedreven door de 330 pk sterke motor is het een sensatie om in deze auto te rijden. Upgrades naar 380 pk zijn een extra optie.

We zijn op dit moment zelfs bezig met het ontwikkelen van een luchtgekoelde 4 kleps motor, dan kunnen we het vermogen opwaarderen naar 400-500 PK!

 

Nu is deze Madster RT-coupé eindelijk klaar, en we zijn trots om hem aan de wereld te laten zien. De derde Madster Targa komt begin 2022.

 

We praten al met een aantal klanten van over de hele wereld over nieuwe commissies, zodat we de komende jaren nog meer geweldige gepersonaliseerde Madsters kunnen bouwen!

Op 14 januari 2016 presenteerde Speed Service zijn eerste MADSTER op de InterClassics & Topmobiel beurs in het MECC Maastricht.

De Madster is de eerste Speed Service 964 backdate.


Met als inspiratie de Amerikaanse Singer, hebben wij voor een klant deze unieke backdate
gebouwd. Om aan te geven welke vele modificaties we doorgevoerd hebben,
onderstaand een opsomming:

– Voor- en achterschermen volledig uit staal verbreed, verlengd en omgelast naar oud model,
– Voor en achterbumper naar eigen ontwerp gemaakt uit polyester,
– Achterspoiler, eigen ontwerp met zelfgemaakte aluminium gril,
– Aangepaste kokers, onderkokers en binnenschermen,
– Carbon dak,
– Volledige ophanging gecoat en voorzien van nieuwe lagers etc.,
– Remklauwen in kleur van de striping,
– Bilstein onderstel,
– Driedelige 17 inch Fuchs velgen,
– Volledig interieur in een combinatie van leer en alcantara bekleed, met rood garen afgestikt,
– Originele turbo stoelen aangepast met oud type hoofdsteun, naam in stoelen geborduurd,
– Aangepast middenconsole en kabelboom,
– Originele klokken voorzien van speciale wijzerplaten in oude look incl. MADSTER opschrift,
– Deurpanelen met aangepaste oud type deurbakken,
– Eigen gemaakt uitlaat systeem met GT3 stijl eindstukken in het midden.

En zo zijn er nog tal van modificaties die de kenner vast zal ontdekken!
Uiteraard willen wij u alles vertellen over deze unieke en uitzonderlijke bolide.

 

U kunt ons voor meer informatie en technische gegevens contacteren, via onze contactgegevens welke staan vermeld op onze contactpagina.

Deze uitzonderlijke 964 Backdates hebben ook een eigen website www.madster.eu .  Volg hier ook alle ontwikkelingen rondom de bouw van onze nieuwe backdates!

 

Dit is slechts een van de vele voorbeelden van projecten, die wij van A tot en met Z inhouse hebben gebouwd. Kijk voor meer van onze projecten in de rechter menubalk hier ziet u een opsomming van linken , welke u direct naar de gekozen projectpagina leiden.

Voor meer informatie en/of interesse naar onze mogelijkheden kunt u op de contactpagina onze contactgegevens vinden.

Speed Service is een onafhankelijke Porsche specialist en heeft geen banden met de PON dealerorganisatie